ajándék · összejövetelekre · dekoráció · diy · promóció · tipp

Ajándék csomagolása vagy csomagolás ajándékozása?

Elmondom, hogy szokott lenni. A fokozatokat. Izgatottság, elmélyülés, felülemelkedés, másodszori elmélyülés, pánik, megnyugvás és végül öröm és boldogság. Kicsit kifejtem jobban. Izgatottan várom a karácsonyt és az ajándékok beszerzését. Ekkor még előttem áll minden! Aztán elkezdek elmélyülni, hogy ki mire is vágyhat (vagy én, és kivetítem rájuk, hogy ők is biztos arra vágynak, nemde? 😉 ), nézelődöm, puhatolózom. Oké, semmi gond, messze van még a karácsony, felülemelkedem mindenen. Majd, ahogy telnek a napok, elmélyülök még egyszer. Új tételek kerülnek a listára, kihúzok párat, mérlegelek. Majd bepánikolok. Még sincs fogalmam, hogy kit mivel lepjek meg. És már csak pár hét van karácsonyig. És egyébként is… Mélylevegő, és egy huszárvágással minden varászütésszerűen megoldódik. Köszönöm Univerzum! Megnyugodhatok, jöhet a karácsony! És végül persze tök jó ajándékokat kapok én is, és tök örülnek az én ajándékaimnak is. Oké, van köztük jó pár, amit pontos cikkszám alapján volt erősen ajánlott beszerezni…

Van egy olyan érzésem, hogy ez idén is ehhez hasonlóan fog lejátszódni (elárulom most már a pánik után vagyok).

Ahogy sorban érkeztek a gyerekek, észrevettem, hogy mennyire elkezdett a stresszről szólni ez az időszak, és milyen kevés az örömteli rész. Aztán átkattant bennem valami, és ami stresszesnek ígérkezik, azt jó nagy ívben elkerülöm. Nem esünk túlzásba az ajándékokat, ételeket és programokat illetően. Nem szövök grandiózus terveket, és nem akarok lenyűgözni senkit. És örömmel tölt el, hogy nagyon bevált ez az egyszerűség.

Most, amikor már túl vagyok a pánik szakaszon, akkor rájövök, hogy szeretem minden mozzanatát kiélvezni. Az ételek megtervezését. Szeretek elmélkedni, hogy mivel díszítsük a fát (a gyerekek persze mindent rá fognak rakni, és a nagyon meredek dolgokat egy óvatlan pillanatban majd leszedegetem). És nagyon szeretem becsomagolni az ajándékokat. Nem szeretem, ha túl sok szemetet termelünk, de mindennél jobban talán azt szeretem, amikor a gyerekek felbontják az ajándékokat.

Erre még rájön az is, hogy nagyon szeretem, ha szépek a becsomagolt ajándékok. Gordiuszi csómó adott, a Kikában pedig szuper kincsekre lelhetünk. Ahogy a címben is megfogalmaztam, a csomagolás is lehet ajándék. A karácsonyfadíszek már az ajándék kibontása után is felkerülhetnek a fára.

Szükségünk lesz minta nélküli dobozokra, zsírpapírra, kevés csomagolópapírra és sok-sok apró szépségre, pl. karácsonyfadíszekre.

Két stílusban gondolkodtam, a természetes és az arany. A két örökzöld!

Az ajándékot tegyük be a megfelelő méretű dobozba.

Vágjunk le egy vékony csík zsírpapírt, csomagolópapírt, és ha körbetekertük vele a dobozt, kössük át egy szalaggal.

A díszeinkkel dekoráljuk kedvünkre.

Ha nincs akkora dobozunk, hogy beleférjen az ajándék, mehet egy zsírpapírba is (és ha nem használunk ragasztószalagot, a zsírpapír gyűrötten is tökéletesen újrahasznosítható lesz).

Kössük át, és díszítsük kedvünkre!

Itt most tartanék egy kis intermezzót. Karácsonykor nem csak jönnek a vendégek, hanem megyünk is. Virágot szokás vinni, de volt, hogy a csomagtartóban tönkrement a vágott virág, a cserepes meg megfagyott. Miért ne vihetnénk egy kis virágdekorációt?

És ha már a piros szín nélkül nem karácsony a karácsony, jöjjön a természetes ajándékcsomagolós vonal, egy kis pirossal megfűszerezve.

Az elv ugyanaz. Dobozba mehet az ajándék, tekerjük körbe egy csík csomagolópapírral, kössük rá spárgával, szalagra, és kész is! Vagyis nem. Díszítsük, cicomázzuk apró ajándékokkal.

Ki ne emlékezne később szívesen vissza erről a cuki manóról az előző évi karácsonyra?

Vagy hintalóról?

Kellemes készülődést kívánunk mindannyiótoknak! Ha becsomagoltatok mindent, nézzétek meg milyen különleges tányérokat is készítettünk karácsonyra!

A bejegyzés a kika Magyarország támogatásával jött létre, de a Masni Dekoráció saját ötlete és véleménye szerepel benne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s