ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · festés · otthonra · promóció

Alternatív karácsonyfa – maradék lécekből

A korábbi években már megszokhattátok, hogy mindig volt egy-egy ötletünk, a klasszikus fenyő karácsonyfa helyetti faállításra. A legelső, ez a maradék léces megoldás volt, aztán volt a deszkából készült, meg pár napja a tobozos megoldás. Most pedig jöjjön, egy picike, beltéri fácska, melyet mindenki kénye-kedve szerint festhet, csiszolhat, dekorálhat!

DSC_5033

DSC_5053

IMG_8276Amire szükséged lesz:

IMG_8278Mielőtt belekezdenél a projektbe, nézd át a maradék léceket, és találd ki, hogy kb. mekkora táblát tudsz majd belőle készíteni. Nálam most 27 cm szélesség volt a legjobb, így tudtam a legtöbbet kihozni a maradékokból. Első lépésben jelöld ki a méreteket a lécekre. 

IMG_8279Fűrésszel darabold fel a léceket!

IMG_8281Vidd fel a ragasztót a lécekre és szorítóval húzasd össze. Ha esetleg nincs kéznél szorítód, akkor sima maszkolószalaggal rögzítsd a léceket egymáshoz. Várd meg a ragasztó kötési idejét. Én most egy teljes napot hagytam száradni, hogy megkapjam a lécekből kialakított táblám kellő merevségét.

IMG_8284Másnap rajzold fel a táblára a háromszöget, ami majd a fa vonala lesz.

IMG_8286

IMG_8287Fűrésszel vágd le a kijelölt méretet! A leeső részekből válassz egy darabot, amiből majd a fa hátsó támasztékát fogjuk elkészíteni – így ezt még ne dobd ki!

IMG_8289A vágási sorják eltüntetése és a felület megcsiszolása a következő feladat. Csiszolás után alaposan portalanítsd a felületet egy puha rongy vagy puhaszőrű ecset segítségével. A portalan felületen jobban tapad majd a festék :)!

IMG_8295Fesd le a háromszög és a támaszték minden oldalát (az éleit is :))!

IMG_8311A festék gyors száradása után, csiszold meg a felületet, így adsz a fádnak egy kis kopottas, vintage hatást.

IMG_8316Csiszolás után újra portalanítás!

IMG_8318Lezárás képpen pedig wax spray-vel kezeld a felületet. A fújás után, körkörös mozdulatokkal dolgozd bele a wax-ot a festett felületbe!

IMG_8320Amikor készen van a festéssel, waxolással, már csak a fa összeállítása van hátra. Ragaszd a támasztékot a fa hátoldalára, és hagyd most is alaposan megkötni a ragasztót.

DSC_5022

DSC_5009

DSC_5011

A bejegyzés a Novasol Spray Magyarország támogatásával jött létre, de a Masni Dekoráció saját ötlete és véleménye szerepel benne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s