ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · otthonra · promóció · tároló

Kosárdíszítés makramé technikával

Ebben a januári, akarom mondani februári szürke időben az ember lányának nincs túl sok kedve, vagyis nekem baromira nincs, a kötelező kint töltött időn túl, kint lenni. Sőt, még a kötelezőt is igyekszem hamar-hamar letudni. Ilyenkor bent jobb, melegebb, hívogatóbb, kellemesebb. És ha már bent vagyunk, akkor miért ne hódolhatnánk legfrissebb imádott technikánknak a makraménak? A fonalas kosár (kaspónak árulták) már hónapok óta várta, hogy egy kis arculatfrissítésen eshessen át, így akkor most kitaláltam, hogy miként is kaphatna új ruhát.

DSC_5875

IMG_1348Amire szükséged lesz:

  • makramé fonal
  • olló
  • színes maradék fonalak
  • kosár / kaspó vagy kosárkaspó (hasonló termék kapható a Praktikerben)

IMG_1353Első lépésként vágj olyan hosszú szálakat a fonalból, mint a kaspód magassága 3x. Így dupla szállal véve, pont a másfélszerese lesz a hossz a kaspó magasságának.

IMG_1354Hurkold át a kosár felső peremén a fonalat úgy, hogy kívülről befelé bújtatod a szál hajtását, áthurkolod előre és a két szabadon lógó szálat átfűzöd a hurkon. A képen pontosan látszik, leírva nem tudom, hogy érhető-e :).

IMG_1355

IMG_1356Vágj pontosan annyi szálat, ahány cikkre osztódik a kaspó felső pereme. Minden egyes cikkelyben ismételd meg a hurkolást!

IMG_1357

IMG_1358Amikor az összes szál fent van, indulhat a csomózás. A szomszédos páras szálakból fogj össze egy bal és egy jobb oldalit, és a képen látható módon köss rá csomót!

IMG_1359Csomózd körbe a kosarat! És már készen is vagy az első sorral!

IMG_1362A második és a harmadik sort ugyanúgy kell elkészíteni, mint az elsőt. Ügyelj arra, hogy mindig két szomszédos szálat csomózz, de ne egy “tőről” jövőt!

IMG_1368A kaspód magasságától függően csomózz addig, amíg úgy gondolod, hogy elég. Nekem most 6 sornál jött az “elég” érzés.

IMG_1373A makramé csomózás végét most úgy zártam le, hogy egy-egy szomszédos szálat színes fonalakkal összetekertem. A kilógó makramé fonal darabokat szétfésültem, hogy bojtosabbnak hasson, és a színes fonal alatt kb. 1-1,5 cm-rel levágtam, hogy nagyjából egyforma legyen körben.

IMG_1374

Éééés már pakolhattam is bele vissza a fonalaimat. Na, így már sokkal csinosabb a kosaram, ugye?

DSC_5898

DSC_5883

DSC_5881

DSC_5894

Korábbi Praktiker blogra készült anyagainkat ITT találod, böngéssz kedvedre!

A bejegyzés a Praktiker Magyarország támogatásával jött létre, de a Masni Dekoráció saját ötlete és véleménye szerepel benne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s