ajándék · diy · falra · festés · gyerekeknek · otthonra · promóció

Pihe-puha kép – tegyünk pomponokat a falra!

Az időjárás már egészen alakul, mondhatni tavasz lett odakint. Bár reggel még sapkában indulok neki a napnak – persze lehet, hogy ez csak korral jár, hogy fázik a fejem 😀 – de a madarak már tavaszt csicseregnek! Ez a pomponos kép ötlet a mostani tavaszi napok felett érzett hatalmas örömöm eredménye. Vágytam valami vidámra, valami mókásra, valami pomponosra, így fogtam magam, legyártottam egy sor pompont és színesre színeztem két festővásznat és összeraktam a kettőt. Hajrá, vágjatok bele Ti is, a sok pihe-puha pompontól tényleg jó kedvre lehet csak derülni :)!

DSC_5991

DSC_6000

IMG_1451Amire szükséged lesz:

  • festővászon
  • Pinty Plus aqua festékspray – melyeket simán használhatsz ilyenkor télen is, mivel beltéren dolgozhatsz velük. Alacsony nyomású, vizes bázisú festékről beszélünk, így egy kevés asztal letakarással és egy jó szellőztetéssel meg is oldottad a festést!
  • fonalak
  • ragasztópisztoly

Első körben nagyüzemben pomponokat kell készítened. Ehhez ezt a videót ajánljuk Neked, melyet évekkel ezelőtt készítettünk, de a lényeg a technika, nem az eltelt idő :)!

A festővásznad méretéhez igazodva gyárts pomponokat. Nekem most 25×30 cm-es vásznaim voltak. Ennek a méretnek a közepére egy 12×15-ös pompon képet szerettem volna tenni, így 3×4 db pomponnal számoltam. 24 a végeredmény, ha a két vásznat nézzük. Egy kör, ilyen széklábas “csavarással” 8 pompont tudok készíteni, így akkor 3 színből pont 24 pompont tudtam gyártani. Juhé :).

Ha a videó túl gyors lenne, akkor itt egy kivonat, hogy hogyan gyártsd le a pomponokat:

  1. Fordíts fel egy széket és tedd fel egy asztalra, hogy a lábai az égnek álljanak. A 2 feléd eső lábra tekerj fel jó sok fonalat.
  2. Amikor megvagy, akkor húzd le az egyik lábról, tegyél be egy elkötő szálat, majd húzd le a másik lábról, ide is tegyél elkötő szálat.IMG_1453
  3. Kb. 5 cm-enként kösd el a tekercset!IMG_1454
  4. A kötések közt félúton vágd ketté a köteget!IMG_1455
  5. Kissé formátlanok még a pompik, de ollóval formázd őket csinosra :)!IMG_1457

És akkor térjünk vissza a képhez! Fesd le 2-3 rétegben a festővásznadat a választott színnel. Mint írtam fent is, a Pinty Plus aqua termékcsalád remek partner a téli, beltéri festegetéseknél, mert alacsony nyomású – így nem szóródik nagyon szerte-szét, és vizes bázisú, amit könnyen-gyorsan ki tudsz szellőztetni.IMG_1493

Amikor megszáradt a vászon, rendezgesd el a pomponokat úgy, ahogy Neked tetszik. Aztán, ha megvan a tökéletes kép, akkor ragasztópisztoly segítségével ragaszd a helyükre a pomponokat! Ha nem bízol a szemmértékedben, akkor halványan, ceruzával rajzold fel a célterületet, és oda ragaszd be a pomponokat :)!IMG_1501

IMG_1503

Tádáááám – készen is vagyunk!

DSC_5977

DSC_5981

DSC_5997

Korábbi Pinty Plus anyagainkat IDE és IDE kattintva éred el. Ha pedig még több pomponra és bojtra vágysz, akkor is jó helyen vagy nálunk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s