ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · falra · otthonra

Tavaszi szellő forgó

Őszinte leszek. Vártam a tavaszt. Nagyon. De ettől a változékony időtől, a hol 20 fok van, hol 2, hol orkán fúj, hogy finoman süt a nap, kicsit össze vagyok zavarodva. Persze a tavasz ilyen, változékony és ahogy most elnézem az előrejelzést, a mostani reggeli fagy után 3 nap múlva megint 20 fok lesz. Huh. A húsvét idén később lesz egy picit, mint megszokhattuk, így most jöjjön egy átmeneti, igazi tavaszi csináld magad ötlet, melyet az asztalom mellett árválkodó furnércsíkból készítettem el (hja, kinek mi árválkodik az asztala körül :D). A mostani szeles idő tökéletes ehhez a forgóhoz, de persze szélcsendben is csodásan mutat :).

DSC_6114

IMG_2017

Amire szükséged lesz:

  • fafurnér csík
  • lyukasztó, olló
  • erős ragasztó
  • irodai papírcsipeszek
  • valamilyen szép színű festék
  • fagolyók
  • erős damil

IMG_2018Vágj különböző méretű csíkokat a furnérból. Én most szemre dolgoztam, a végén 4 különböző méretű karikát szeretettem volna kapni. A legkisebb karikám kerülete most 20 cm volt, innen növeltem a méretet 3-4 cm-rel, vagy többel, ahogy épp kijött :). Lyukasztóval a végeitől 1-1 cm-re lyukasztottam mindegyik csíkra két lyukat.

IMG_2021Felvittem a ragasztót – nem kell sok (a képen túl sok van :D, szóval ennél kevesebbel dolgozz!) és átlapoltam egymáson a két véget.

IMG_2022Irodai papírcsipesszel rögzítettem a két véget úgy, hogy a lyukak stimmeljenek. Ez a típusú ragasztó szépen, gyorsan köt, de ennek ellenére 1 órát hagytam neki a teljes száradásig.

IMG_2024

IMG_2026A furnérok belső oldalát (mivel üvegszál erősítésűek voltak, ami annyira nem tetszett nekem, mint felület) lefestettem.

DSC_6107Egy erős damilra fűztem fel az első nagy golyót, az első, legkisebb karikát, majd a kis golyót, a következő karikát és így tovább. A golyók mérete és mennyisége igazából Tőled függ, készítsd úgy, ahogy Neked a legjobban tetszik.

Mivel a furnér kényes dolog, ezért, ha kültérre akasztod, csak fedett részre tedd, az esőt, havat nem szereti a fa!DSC_6139

DSC_6135

DSC_6126

További szép tavaszt kívánunk Nektek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s