ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · gyerekeknek · otthonra · promóció

Mókás húsvéti répacserepek

Engem is meglepett, hogy idén milyen “későre” esik Húsvét, de nálam talán még a gyerekek lepődtek meg jobban, amikor kiderült, hogy milyen későn lesz a tavaszi szünet. Ahhoz, hogy egy kicsit feldobjuk a várakozás hangulatát, készítsünk filléres alapanyagokból, üres virágcserepekből vicces répacsomagokat, melyeket az ünnepre majd édességgel, apró ajándékokkal tölthetünk meg! Így garantált lesz a jókedv, a készítés alatt is és persze, később is amikor kinyitjuk majd az ünnepen!

DSC_6298

IMG_2357Amire szükségünk lesz:

Mielőtt nekiállunk festeni, tisztítsuk meg a cserepeket, szedjük le a címkéket és töröljük át egy puha ronggyal őket!

Ha még nem festetünk festékspray-vel, akkor ITT , ITT és ITT találunk pontos leírásokat. De egy pár tanácsot érdemes megfogadni: alaposan rázzuk fel a flakont! A kezünkkel apró legyező mozdulatokkal fessünk, vékonyan, sávosan. Kerüljük a pontszerű, egyszerre nagy erővel történő festést. És ne ijedjünk meg attól ha esetleg 3-4 vékony réteget kell felvinnünk! A tökéletes fedés érdekében, inkább sok vékony, mint egy vastag réteget fessünk.

IMG_2358A cserepeket és az alátéteket fessük le narancssárgára. Érdemes két vékonyabb réteget felvinnünk. Fontos, hogy várjuk ki a rétegek közötti száradási időt (ami jól szellőző, tavaszi időben 15-20 perc maximum).

IMG_2360Amíg a cserepek teljesen megszáradnak, készítsük el a répák szárait filcből. Vágjunk ki teljesen véletlenszerűen 18-20 cm magas répazöldeket. Ezeket ragasztópisztollyal rögzítsük egymáshoz.

Ha vékony filccel dolgozunk, akkor érdemes a répazöld közepére egy-egy hurkapálca darabot tennünk, hogy szépen egyenesen álljon majd a végeredmény!

DSC_6291

DSC_6294

DSC_6309

DSC_6308

Reméljük, tetszett bejegyzésünk, ha igen, akkor nézd meg korábbi Praktiker blogra készült anyagainkat is!

A bejegyzés a Praktiker Magyarország támogatásával jött létre, de a Masni Dekoráció saját ötlete és véleménye szerepel benne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s