ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · festés · gyerekeknek · otthonra

Tavaszi tündérkert

Tündérkertről sok mesében olvastam már, láttam mesefilmekben, de eddig még nem is gondoltam rá, hogy építsek egy sajátot. Mindennek eljön az ideje, így ennek is! Amikor megláttam az egyik oldalon, hogy milyen egyszerű babáknak sátrat készíteni, akkor kattant minden a helyére! Nekem nem házikós, hanem sátras tündérkertem lesz, igazi vagány kempingezős tündérkert, melyet most a Praktiker Magyarország felkérésére készítettem el. Tartsatok velem, megmutatom, hogy pár lépésben hogyan lehet Neked is ilyen kedves kerti- vagy teraszdíszed!

IMG_2502

IMG_2483Amire szükségünk lesz (IMG_2483):

IMG_2484

IMG_2485Portalanítsuk a műanyag alátétet és fessük le vékonyan 1 rétegben festékspray-vel az általunk választott színre.

IMG_2490

IMG_2491Ha nem kész, fehér színű kaviccsal dolgozunk, akkor egy peremes kartondoboz aljában terítsük szét a sima, vegyes kavicsot és fújjuk le akril festékspray-vel fehérre.

IMG_2492Amikor megszáradt, akkor rázzuk meg a dobozt, hogy a kavicsok ide-oda guruljanak, így a még nem festett felük felfelé néz majd, így azt is le tudjuk festeni.

Ezt a száradás-rázogatás-festés folyamatot addig ismételjük, amíg mindenhol szép fehérek nem lesznek a kavicsok :)!

IMG_2493Amíg minden szárad, addig készítsük el a tündérsátrat! Vegyük magunk elé a botokat, és először kettőt, majd hármat, majd a negyediket is kötözzük egymáshoz. Utána készítsük el a sátorponyvát, amit ragasztópisztoly segítségével a sátorvázra ragasztunk. Ha szeretnénk egy masnival díszíthetjük az elejét.

IMG_2496Következő lépés az összeállítás! Tegyük be a festett vagy alapból sima fehér kavicsokat az alátétbe!

IMG_2497Utána jöhet a sátor és a többi kiegészítő! Tehetünk a kertünkbe pici mécsestartót – így este is csodás hangulatot áraszt majd, apró fakorongokat, melyen a tündérek lépkedhetnek, építhetünk kövekből épített kis székeket, asztalt.

IMG_2508

IMG_2503

Legvégül díszítsük élő virággal, levéllel a kertünket és várjuk a tündéreket!

Reméljük, tetszett bejegyzésünk, ha igen, akkor nézd meg korábbi Praktiker blogra készült anyagainkat is!

A bejegyzés a Praktiker Magyarország támogatásával jött létre, de a Masni Dekoráció saját ötlete és véleménye szerepel benne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s