ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · falra · festés · otthonra · promóció

Ragyogó naptükör

Nagyon sablonos lenne, ha egy csináld magad ötletet is a nem megszokott májusi időjárással vezetnék fel, de mit tegyek, ha a sok eső után már annyira vágyom egy kis napsütésre? Tudom, ne panaszkodjak, hanem élvezzem az életet és pont :). Megfogadva ezt a tanácsot készítettem magamnak egy belső napot, akarom mondani egy beltéri napot. Amikor rá esik a tekintetem mindig ragyog és igen, jobb kedvem is lesz tőle! Készítsétek el Ti is és örüljetek a sugarainak odabent!DSC_6584

DSC_6614

IMG_3202Amire szükséged lesz:

A projekt egy szétszedéssel indul. Szereljük szét az alkalmi vétel fürdőszobai tükrünket, hiszen csak a tükörlapokra lesz szükségünk. Ha a keret rajta marad, nem gond, de a talpát mindenképpen szedjük le.

IMG_3140

IMG_3142Utána tegyük a kemény, parafa tányéralátétre a tükröt és rajzoljuk körbe, majd vágjuk ki dekopírfűrész segítségével a kört. Ez lesz a kész tükör hátoldala.

IMG_3144

IMG_3145 copyEgy vonalzó segítségével jelöljük meg a tükörlap hátoldalán a középpontot, és onnan kiindulva osszuk 2 egyenlő részre a körlapot. Egy körző segítségével mérjük fel a sugár méretét a kör ívére a középvonal és a körív metszéspontjából kiindulva. Így 6, egymástól egyforma távolságra lévő pontot kell kapnunk.

Erre az előző, kicsit bonyinak hangzó geometriai feladatra azért van szükségünk, hogy a pálcák felragasztásánál tudjuk tartani a középpontot és a 6 cikkelybe kb. egyenlő mennyiségű saslikpálca kerüljön majd. Így elkerülhetjük, hogy egy-egy helyen több vagy épp kevesebb pálca legyen.

IMG_3195

 

IMG_3197Ragasztópisztoly segítségével kezdjük el felragasztani a pálcákat úgy, hogy a hegyes végük mindig a kör középpontja felé mutasson. Haladjunk cikkelyről, cikkelyre!

IMG_3200A ragasztás után jöhet a festés! Ha még nem festetünk festékspray-vel, akkor ITT, ITT és ITT találunk pontos leírásokat. De egy pár tanácsot érdemes megfogadni: alaposan rázzuk fel a flakont! A kezünkkel apró legyező mozdulatokkal fessünk, vékonyan, sávosan. Kerüljük a pontszerű, egyszerre nagy erővel történő festést, és ne ijedjünk meg attól ha esetleg 3-4 vékony réteget kell felvinnünk! A tökéletes fedés érdekében, inkább sok vékony, mint egy vastag réteget fessünk. 

Érdemes elölről és hátulról is lefesteni a saslik pálcákat. Amikor elölről festjük, akkor takarjuk le a tükör felületét, nehogy festékes legyen!

IMG_3203A festék száradása után, ragasszuk fel a tányéralátétből kivágott hátlapot úgy, hogy a parafa rész legyen a pálcák felé.

IMG_3204Végül ragasszuk fel a képakasztót a tükör hátlapjára! 

DSC_6608

DSC_6591

DSC_6605Tegyük ki a falra és gyönyörködjük a nap ragyogásában, még a legsötétebb, legviharosabb napokon is!

Reméljük, tetszett bejegyzésünk, ha igen, akkor nézd meg korábbi Praktiker blogra készült anyagainkat is!

A bejegyzés a Praktiker Magyarország támogatásával jött létre, de a Masni Dekoráció saját ötlete és véleménye szerepel benne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s