újrahasznosítás · dekoráció · diy · festés · otthonra · promóció

Kerti bútor – fehér lazúr ruhában

Egy igazán hiánypótló bejegyzés következik most, beadtuk a derekunkat és bizony lazúrral estünk neki egy újabb szett kerti széknek. De mielőtt még sikítva az oldal bezáró gombra nyomnátok, gyorsan elújságolom, hogy FEHÉR, igen, jól láttátok, FEHÉR lazúr ruhát kapott az egyik, ugyancsak festésre érett darabunk. Ismertek minket, nem vagyunk oda a klasszik lazúr színekért, meg amúgy a felület sem ejtett minket ámulatba – eddig. Most viszont egy kellemes véletlen folytán az utunkba került a PPG Trilak Lazurán Aqua Favédő lazúr 3 az 1-ben vékonylazúr palettája , aminek legtetején ott virított a FEHÉR minta. Szem felcsillan, a tavaly lecsiszolt, jobb sorsát váró szék előkotor és már indulhatott is a festés!

IMG_3636

IMG_3622

IMG_3560Amire szükség lesz:

 

IMG_3563A székemet tavaly ugyan már lecsiszoltam, de frissítettem egy picit a csiszoláson, így a télen rárakódott port is könnyedén le tudtam szedni.

IMG_3570A csiszolás után kötelező a  portalanítás! Ne blicceld el, nem éri meg! Most egy régi, festésre már nem használt, puha ecsettel töröltem le a port a lécekről és a mélyedésekből. 

IMG_3573Az előkészítés után jöhet maga a festés! A Lazurán Aqua 3 az 1-benről annyit érdemes tudni, hogy egy vízbázisú, faanyagvédőszert is tartalmazó, alapozószerként is funkcionáló lazúrról van szó, mely festés közben mélyen a fa pórusaiba hatol. 14 készre kevert színben kapható, azonban a színárnyalatok akár keverhetők is egymással, így ha valami elképesztően egyedire vágysz – ki tudod keverni – csak kérlek, kérlek, írd fel a pontos mennyiségeket! A végeredmény selyemfényű, kellemes tapintású felület. Érdemes 2, vagy akár 3 rétegben is felvinni – természetesen kivárva a rétegek közötti ajánlott száradási időt (2 óra). És persze, mint minden természetes anyagra ajánlott festék, ennél is érvényes, hogy mivel minden fa más, ezért a végeredmény is eltérhet a színkártyán látott pontos színtől!

IMG_3575A festéket kinyitás után, alaposan fel kell keverni. Az állaga inkább krémes, mint folyós, nagyon szépen, majdnem teljesen cseppmentesen vehető ki az edényből. 

IMG_3579A megcsiszolt és portalanított felületre szálirányba vidd fel a festéket. Egy ilyen lécekből álló széknél ez nem kis móka, hiszen sok az egymásra merőleges felület, de érdemes odafigyelni erre az apróságra. 

IMG_3587

IMG_3589Az első réteg nem feltétlenül fogja teljesen befedni a széket, hiszen ez egy alapból sötétebb fa bútor volt, és a mostani választott színünk a fehér, így ha Te is a sötétből szeretnél világosat varázsolni, akkor várd ki a száradási időt, és fess újabb réteget a székre. 

IMG_3594A második réteg felvitele előtt, nagyon finom (350-es vagy még ennél is finomabb) csiszolópapírral érdesítsd vissza a felületet, hogy a következő réteg jobban tapadjon.

IMG_3596A portalanítást itt se hagyd ki!

IMG_3599Nekem most három réteg kellett a tökéletes eredményhez, így picit tovább tartott a móka, de az eredmény kárpótol a plusz órákért. 

IMG_3630

IMG_3622Így, hogy most egy újabb felújított székkel gazdagodott a terasz, igazán ideje egy jó kerti partit tartani… Vagy csak megtartom magamnak az élményt és a hajnali, elcsent 2 perces nyugalmat ebben a székben fogom élvezni mostantól… ? Ki tudja? De így is, úgy is örülök a régi / új ismerősnek a teraszon!

IMG_3609

IMG_3646

A bejegyzés a PPG Trilak támogatásával jött létre, de a Masni Dekoráció saját ötlete és véleménye szerepel benne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s