ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · ECO · otthonra · promóció · szabásminta

Illatos levendulapárnák

Emlékszem, gyerekkoromban nem szerettem a levendula illatát. Erősnek, tolakodónak, öregnek és idegennek éreztem. A dédim odavolt érte és mint valami szent kincset mutogatta a 80-as években a tihanyi, pult alól szerzett levendula illóolajat. Aztán eltelt jó pár év, 15 éve szüretre jártam, 10 éve már én magam vettem 20 tő levendulát a kertünkbe, amiket nagy szeretettel nevelgettem, majd arattam a mesés virágokat. Az év nagy részében már a mindennapjaink része a virág, hiszen amint nyílik szedem vázába, amikor vége a szezonnak, akkor aratom és szárítom. Száradás után pedig vagy lekvárt ízesítek vele (, vagy szörpöt főzök belőle, vagy illatos párnákba töltöm, hogy a szürke téli hónapokban is emlékeztessen a nyárra. Az már csak hab a tortán, hogy a molyokat is távol tartja. Hogy hogyan készíthetünk egyszerűen otthon, illatos levendula párnákat, megmutatom, gyertek!

IMG_4400

IMG_4401

IMG_4363Amire szükségünk lesz:

  • mintás konyharuha
  • szárított, lemorzsolt levendulavirágok
  • varrógép, vagy tű és cérna
  • olló, vonalzó, ceruza

 

IMG_4364Terítsük ki a konyharuhát magunk elé! 3 zacskóhoz, rajzoljunk fel rá 6 db 13×13 cm-es négyzetet.

IMG_4368Vágjuk ki a négyzeteket!

IMG_4370

IMG_4371Fordítsunk színnel egymás felé a négyzeteket és tűzzük össze. Vagy varrógéppel, vagy kézzel varrjuk össze úgy, hogy az egyik oldalon középen maradjon egy nyílás. 

IMG_4373Vágjuk le az összevarrt négyzet sarkait! Erre azért van szükség, mert kifordítva a sarkok szebben fekszenek majd. Tehát sarokvágás és kifordítás!

IMG_4375Következő lépés a vasalás. Sokáig feleslegesnek gondoltam, de higgyétek el, kell! Sokkal szebb lesz a végeredmény és a végén is könnyebben tudjátok majd összevarrni a kész párnát :)!

IMG_4377

IMG_4378A vasalás után jöhet a díszöltés, amit egy, az anyagtól eltérő színű cérnával végezzünk el. Ügyeljünk a töltőnyílásra, érdemes a két szélét egy-egy gombostűvel megjelölni, nehogy bevarrjuk. 

IMG_4380A legillatosabb részéhez érkeztünk a munkának, ez pedig a párnák megtöltése! A száraz levendulavirágokat a legegyszerűbben úgy tudjuk leszedni a szárról, hogy elfektetjük őket és sodorgatjuk. Így a kis virágok hamar elválnak a szártól. A töltést kiskanállal vagy tölcsérrel is végezhetjük.

IMG_4382Mikor úgy gondoljuk, hogy elég virágot tettünk a párnákba, tűzzük be gombostűvel a nyílást és a színes cérnával, követve a díszöltést, varrjuk be a párnákat!

IMG_4405

IMG_4397A párnákat tehetjük az éjjeli szekrényünkre dísznek, vagy a ruháink közé illatosítónak, vagy egyszerűen csak legyen mindig a kezünk ügyében és élvezzük a csodás illatát!

Reméljük, tetszett bejegyzésünk, ha igen, akkor nézd meg korábbi Praktiker blogra készült anyagainkat is!

A bejegyzés a Praktiker Magyarország támogatásával jött létre, de a Masni Dekoráció saját ötlete és véleménye szerepel benne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s