ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · festés · otthonra · promóció

Hív a nyár – készíts velünk feliratos dekorációs táblát!

Nyáron, a nagy melegben, a sok teendő miatt, nincs sok időnk leülni és ezt-azt csinálgatni, így a mostani ötlet pár perc alatt elkészíthető és igazából megfogja a lényeget: hív a nyár, mennünk kell :)! A vidám, nyári színekben pompázó, igazából bármilyen felirattal ellátható, vicces táblánk mostantól magyarázat lehet mindenre, amit az elmúlt és következő pár hétben elfelejtünk, elhalasztunk vagy nem tudunk beilleszteni a programba :). Menjünk mind, hiszen vár minket a nyár!

IMG_4606

IMG_4506Amire szükségünk lesz:

Induljunk az alapoktól, ha még nem festettél festékspray-vel, akkor ITT  , ITT és ITT   találunk pontos leírást. De egy pár tanácsot érdemes megfogadnunk: alaposan rázzuk fel a flakont. A kezünkkel apró legyező mozdulatokkal fessünk, vékonyan, sávosan. Kerüljük a pontszerű, egyszerre nagy erővel történő festést! 

IMG_4508Első lépésként alaposan csiszoljuk meg a falapot! Ehhez a durvább csiszolópapírt használjuk, vagy durvább papírt “töltsünk” a csiszológépbe.

IMG_4510Csiszolás után kötelező portalanítani. Ne hagyjuk ki, nem érdemes. Egyrészt a maszkolás széle szebb lesz, mert a porszemcsék mellett nem kúszik majd be huncutul a festék, másrészt pedig a festék maga is szebben tapad majd és nem lesz foltos. 

IMG_4512A tábla csíkozása igazából egyéni tetszés alapszik. Használhatunk különböző szélességű maszkoló szalagokat, vagy csak egy szélességgel ragasztunk, de különböző méretű csíkokat hozva létre, mindegy. Kinek, hogy tetszik! Precízen kiszámolhatjuk, hogy egyenletesen osszuk el őket, de jöhetnek különböző távolságra is. Ragasztás közben nézzük, hogy tetszik-e a méret, ha igen, menjünk a következőre, ha nem, ragasszuk át!

IMG_4514A maszkolás után jöhet végre a festés! Ahhoz, hogy mindig csak a kívánt csíkban legyen a festék, amit épp festünk, az alatta és a felette lévő csíkokat takarjuk le vagy maradék fóliával, vagy egy-egy csík hullámkartonnal! Fessük végig a táblát, itt érvényes a szabály: ahogy tetszik, úgy kombinálhatjuk a színeket! 

IMG_4574Várjuk meg a teljes száradást. Ez most ebben az időben hamar meglesz, majd óvatosan szedjük vissza a maszkoló szalagokat!

IMG_4575

IMG_4577Ez a lépés most opcionális: ha szeretnéd, megcsiszolhatod a krétafestékes csíkokat, hogy kopottnak tűnjenek, de ha tetszik a színek egésze, akkor hagyjuk eredeti állapotban. Amennyiben a csiszolás mellett döntünk, akkor óvatosan, a finom papírral csiszoljunk és utána mindenképpen portalanítsunk!

IMG_4579A táblánk alapjával most készen is lennénk és a teljes száradás után indulhat a felirat elkészítése!

IMG_4581A tükrözött, LÉZER nyomtatóval kinyomtatott feliratokat helyezzük el a táblán úgy, hogy a felirat a tábla felé nézzen és szépen egyenletesen legyen rajta elosztva a szöveg. A papírokat maszkolószalaggal rögzítsük, és kezdjük a transzferálást! 

Mártsunk a fülpiszkáló vattás végét a transzfer folyadékba, a kikészített vattakorongon itassuk le a felesleget, majd satírozó mozgással vigyük fel a folyadékot oda, ahol a felirat található a papíron. Fontos, hogy ne vigyünk fel egy helyre nagyobb mennyiségű folyadékot, mert visszaszedheti a tábla festékrétegét! 

IMG_4582Mikor átsatíroztuk a betűket, vegyük a kezünkbe a faspatulát és óvatos, kapargató mozdulatokkal “masszírozzuk” át a betűk festékpor tartalmát a táblára. 

IMG_4584Óvatosan ellenőrizzük, hogy minden részletét sikerült-e átvinnünk a táblára a papírról. Ehhez egy oldalon mindenképpen maradjon rögzítve a felirat, hogy tényleg ugyanoda hajtsuk azt vissza, ha esetleg tovább kell faspatulával győzködnünk a feliratot! 

IMG_4586Amikor készen vagyunk a transzferállással előfordulhat, hogy a betűk körül, ott ahol érte a festéket a transzferfolyadék “keretet” látunk. Ez a száradással el fog tűnni, legyünk türelmesek! 

HMXQE3813

EZTOE6245A tábla munkamenetét leírni hosszabb volt, mint elkészíteni, így a hosszú leírás ne riasszon el minket és vágjunk bele ennek a vicces nyári táblának az elkészítésébe! Természetesen bármilyen egyedi szöveget is kitalálhatunk! Ilyenkor ügyeljünk a szöveg tükrözésére nyomtatás előtt! Szép nyarat és jó munkát!

Reméljük, tetszett bejegyzésünk, ha igen, akkor nézd meg korábbi Praktiker blogra készült anyagainkat is!

A bejegyzés a Praktiker Magyarország támogatásával jött létre, de a Masni Dekoráció saját ötlete és véleménye szerepel benne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s