összejövetelekre · újrahasznosítás · dekoráció · diy · otthonra · partikellék · promóció

Rémisztően egyszerű halloween dekoráció

Kitartó és minket ismerő követőink tudják, hogy a Halloween számunkra kettős, hiszen egy-egy vicces (de még ízléses) dekorációt szívesen elkészítünk, de a rémisztgetés nagyon messze áll tőlünk! Idén is, a tavalyi villámötletünk után – ahol denevérrajt varázsoltunk a falra , egy nagyon egyszerű, de látványos ötlettel készülünk idén is, velünk tartotok?

DSC_1230

IMG_6293Amire szükségünk lesz:

  • nem steril géz (10×10 cm lapocskákból 1 csomag kell 1 lámpáshoz)
  • faragasztó
  • egy pár műanyag mély tál, amiket már nem használsz
  • lufik
  • olló

Mielőtt belevágunk a gézlapos lámpás projektbe, alaposan készítsük elő a terepet! Terítsük le a munkafelületünket egy jó nagy részen (pl. viaszos vászonnal, melyről könnyen, gyorsan eltávolítható minden a munka végeztével :)).

Készítsük el a ragasztós elegyet úgy, hogy a műanyag tálba nyomunk ragasztót (kb. a 250 ml-es tubus felét) és hozzáadunk ⅓-ad  mennyiségű vizet és alaposan elkeverjük. 

A lufikat fújjuk fel, akár különböző, akár egyforma méretűre.

IMG_6303Merítsük meg a gézlapokat a vizes-ragasztós elegyben, majd tegyük a lufi felületére. Egy lámpáshoz tényleg szükségünk lesz az egész csomag gézlapra, így nem kevés merítés-terítést kell majd elvégeznünk :)! 

IMG_6320Fontos, hogy mindig egy picit eltolva, fedéssel tegyük a következő réteget az előzőre és mindig alaposan simítsuk is rá a lapocskákat. A lufit ⅔-adáig borítsuk be a gézlap rétegekkel. Ha időközben elfogy a ragasztós elegy, pótoljuk!

 

Amikor elfogyott egy csomag gézlap, akkor egy pici tálkára tegyük le száradni a lufinkat. Fontos, hogy a tálka alatt legyen egy szigetelő réteg (fólia, nylon zacskó), mert a gézlámpásból, a száradás alatt, ki fog folyni a felesleges ragasztó. A száradás akár 24-48 óráig is tarthat! Akkor jó a lámpás, ha már kopog a felülete.

IMG_6337Vegyük magunk elé a lufis lámpást és ollóval pukkasszuk ki a lufit, majd óvatosan fejtsük ki a lámpás belsejéből.

DSC_1269

DSC_1260

DSC_1234Tegyünk LED-es mécseseket a lámpásokba és rendezzük el őket mindenféle rémisztő kiegészítő társaságában! 

Jó munkát és jó bulizást kívánunk Nektek!

Ha tetszett bejegyzésünk, akkor nézd meg korábbi Praktiker blogra készült anyagainkat is!

A bejegyzés a Praktiker Magyarország támogatásával jött létre, de a Masni Dekoráció saját ötlete és véleménye szerepel benne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s