ajándék · dekoráció · diy · falra · otthonra · promóció

Őszi, skandináv kopogtató

Az idei ősz egyszerűen egy csoda! Szeretném nem túlgondolni, pánikolni, hanem egyszerűen csak élvezni minden egyes napsütéses percét, minden kellemes napját és nem gondolni arra, hogy az igazi ködös, esős ősz még előttünk van. Ezt a napsütéssel teli, örömteli őszt szerettem volna egy picit “elrakni” későbbre, ezért gyorsan készítettem két egyszerű, puha, de nagyon kedves kopogtatót, melyeket csipkebogyókkal tettem teljessé. Gyertek, megmutatom, hogy hogyan készíthetitek el Ti is!

DSC_1301

DSC_1318

DSC_1316

IMG_6475Amire szükséged lesz:

  • egy 20 és egy 25 cm átmérőjű fakarika
  • makramé fonal
  • fa golyók különböző méretben
  • cérna, olló, ragasztószalag
  • ragasztópisztoly 
  • eukaliptusz és csipkebogyó ágak

IMG_6477Mielőtt nekiállunk a fonatok elkészítésének, számoljunk egy kicsit. A 25 cm átmérőjű fakarika kerülete kb. 78 cm. Ehhez jön hozzá az, amennyit a fonat maga felvesz a szálakból, így 1,2-1,3-es szorzóval kb 100 cm jön ki. Tehát, egy szálunk 100 cm hosszú lesz. A dupla fonathoz 6 db ilyen szálat vágjunk le, majd a végüket rögzítsük egymáshoz egy duplán vett cérnával, jó szorosan. A fonást megkönnyítendő pedig, ragasszuk oda az asztalhoz a fonat végét!

IMG_6478A 6 szálat vegyük 3 részre és a dupla szálakkal kezdjünk el fonni. Ügyeljünk arra, hogy a szálak ne tekeredjenek egymásra, mindig szép lapos legyen a fonatunk!

IMG_6479

IMG_6480Amikor készen vagyunk a fonattal, a végét, ugyanúgy, mint az elejét, cérnával kössük el! 

IMG_6482Ragasztópisztoly segítségével ragasszuk fel a fonatot a karikára!

IMG_6484Amennyiben nem ér teljesen körbe a fonat, akkor sincs baj, hiszen az ágakkal és a golyókkal szépen eltakarjuk majd a fonat végeit! Vágjuk darabokra az eukaliptusz ágat és vágjunk pár termést a csipkebogyóból is!

IMG_6485Ragasztópisztoly segítségével rögzítsük az eukaliptusz ágakat a koszorúra és rendezgessük el a fagolyókat, majd ragasszuk fel azokat is!

IMG_6486A kisebbik, 20 cm-es karikánál is számoljunk egy kicsit. A kerülete kb. 62 cm, ehhez jön hozzá a fonás, így 80 cm-es szálakat vágjunk a fonalból, viszont most elég lesz csak 3 szál, mert szimplán fonunk, nem duplán! A fonat elejét és végét ugyanúgy cérnával kössük el, majd ragasszuk fel ezt is az alapra, majd dekoráljuk! 

DSC_1303
A fonatok puhasága a zöld és a piros levelek-termések kontrasztja csodás egységet alkot, higgyétek el, nem ördöngösség elkészíteni otthon ezeket a kopogtatókat! Jó munkát!

DSC_1293

DSC_1312

Ha tetszett bejegyzésünk, akkor nézd meg korábbi Praktiker blogra készült anyagainkat is!

A bejegyzés a Praktiker Magyarország támogatásával jött létre, de a Masni Dekoráció saját ötlete és véleménye szerepel benne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s