ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · festés · otthonra · promóció

Látványos geometria, hihetetlenül egyszerűen

Mielőtt még teljesen eluralkodna rajtunk a karácsonyi láz, mutatunk Nektek egy remek hétvégi kikapcsolódást ígérő ötletet! Nagyon egyszerű alapanyagokból, könnyen, gyorsan, egy kis rafinériával csodás lakásdíszt készíthettek. Én most egy egyszerű üvegvázát rejtettem bele, de akár cserepes virágnak kaspóként (ami szó szerint edénytakarót jelent :)) is csodásan mutat majd! Bonyolultnak tűnik, de nem az, tartsatok velünk, vágjunk, fessünk ragasszunk!

DSC_1355

DSC_1341

 

IMG_6811Amire szükségünk lesz (IMG_6811)

IMG_6812A 10 cm széles balzalécet, nagyon óvatosan, osszuk fel 3 egyenlő részre a hosszanti irányban és vágjuk is fel 3 egyforma darabra. Így 3 db 3,33 cm széles 100-100 cm hosszú léceket kapunk. Azért legyünk óvatosak, mert a léc roppant könnyen megreped, de ebből eredően viszont nagyon könnyű lesz vágni :). 

IMG_6816Ha szeretnénk, fessük le a léceket különböző színűre. Nekem most egy törtfehér / szürke kombináció tetszett, a harmadik lécet natúr színben hagytam. Ne féljünk, a sprayfestékkel való festéstől, mert gyorsan, vékonyan, szépen lehet velük festeni. TIPP: érdemes a léc mindkét oldalát megfestenünk, mert a léc vékonysága miatt, a festék könnyen “meghúzhatja” az egyik oldalt és a lécünk ívesre hajlik. Nekünk viszont most lapos háromszögekre lesz szükségünk :)! 

IMG_6814A geometrikus forma, akkor lesz igazán szép és mutatós, ha nagyjából szabályos háromszögeket vágunk ki. Mivel a magasságuk adott (3,33 cm) ezért egy kis matekkal megtoldva, kiszámolhatjuk, hogy 3,8 cm oldal hosszúságra lesz szükségünk a leendő pici háromszögeinknél. Mérjük fel a léc alsó részére a 3,8 cm-es lépéseket, a felső részre pedig egy 1,9 cm-es eltolással mérjünk 3,8 cm-ereket, így pont a két alsó pont közé fog esni a háromszögünk harmadik csúcsa. 

Vonalzó melletti sniccervezetéssel, vágjuk ki a lécekből a háromszögeket.

A következő gyors matek, hogy a meglévő sima vázánk, vagy cserepünk méreteit levéve, kiszámoljuk, hogy mekkora palástot kell majd készítenünk. Nekem most egy 8,5 cm átmérőjű, 16,5 cm magas vázám volt. Ehhez egy 28 cm széles és 17 cm magas textildarabot vágtam ki. A váza / henger palástja “csak” 26,5 cm körül volt, de számolnunk kell a textildarab átlapolásával is!

IMG_6822Terítsük ki a textilt és rendezzük el rajta a háromszögeket! Ügyeljünk arra, hogy a kezdésnél és a végénél majd egymás mellé tudjuk illeszteni a két véget!

IMG_6825Ha megvan a nekünk tetsző minta, akkor szépen, egyesével ragasszuk fel a textilre a háromszögeket. Most ragasztót használtam, ami lassabban szárad, de a végeredmény sokkal tartósabb lesz, mintha sima ragasztóval dolgoztunk volna! Várjuk meg a teljes száradást, majd illesszük, ragasszuk össze a két szélét a háromszöges textilünknek! 

DSC_1350Tegyünk az elkészült geometrikus palástunkba vázát és virágokat, vagy cserepet növénnyel és már gyönyörködhetünk is a munkánkban!

Csodás hétvégét Nektek!

DSC_1367

DSC_1330

Ha tetszett bejegyzésünk, akkor nézd meg korábbi Praktiker blogra készült anyagainkat is!

A bejegyzés a Praktiker Magyarország támogatásával jött létre, de a Masni Dekoráció saját ötlete és véleménye szerepel benne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s