ajándék · újrahasznosítás · dekoráció · diy · festés · otthonra · promóció

Természetesen egyszerű, egyszerűen természetes

Ez elmúlt időben nagyon sok helyen látom, olvasom, hogy idén újrahasznosított karácsonyt tartanak. Semmi újabb gömbszett vásárlás, semmi x-edik dekorációs csillag az ablakba, meg pár új mécsestartó, hanem csak a korábbi dekorációkat használják, újrarendezve, vagy meglévő dolgokat gondolnak tovább, hasznosítanak újra. Ez valahol remekül passzol a környezettudatos, újrahasznosító szemléletbe, hiszen az eddig felhalmozott dekorációkkal amúgy alaphangon, 3 lakást, fel lehetne díszíteni, másrészt pedig a befelé figyelésre, a vásárlásba fojtott gondoskodás újraértékeléséről is szólhat ez a trend. Nekem tetszik, mert évről-évre igyekszem picit jobban odafigyelni az ünnepre magára, arra, hogy miről is szól valójában az év vége.

FullSizeRender

És hogy miért is írtam le ezt most itt Nektek, egy csináld magad blogon? A válasz roppant egyszerű, azért, mert idén én se vásárolok újabb karácsonyi dekorációt, hanem a meglévőket tuningolom tovább. Ehhez a tuningoláshoz pedig egyszerű, kertben talált kiegészítőket fogok használni, melyeket, az ünnep végeztével komposztálás útján újra fogok hasznosítani.

IMG_6873

A kerti “alapanyag-beszerzésre”, a múlt héten megismert STIHL akkumulátoros gépek adták az ihletet, melynek bemutatójára a magyar DIY koronázatlan királylánya, Juditu hívott el. Mint megtudtam, a  klasszikus, izompólós, kockásinges férfias STIHL-fűrészelés ideje lejárt, a nők az új célcsoport, hiszen a nők tartják rendben a kertet (is), így nekik kell izgalmas, praktikus, hatékony és nem utolsó sorban könnyű és könnyen kezelhető gépeket tervezni. A STIHL új, cserélhető akkumulátoros, átjárható rendszerben gondolkozik, így egy sövényvágó, egy fűnyíró vagy akár egy láncfűrész is működtethető egy akkuról – persze nem egyszerre. De ki is tudna egyszerre fát gallyazni és füvet nyírni? Bár Juditnak még lehet, hogy ez is menne, hiszen a Faház projektjében, valljuk be, egy év alatt hihetetlen mértékű változást vitt végbe!

IMG_6850

A bemutató során, a workshopon, fakorongos dekorációkat készítettünk, melyhez a fakorongokat mi magunk vágtuk le, láncfűrésszel, természetesen a megfelelő védőszerelésben. Roppant csinosak voltunk, de higgyétek el, az élmény leírhatatlan! Vagy csak nekem volt az, hiszen rég vágytam már kipróbálni egy igazi kis láncfűrészelést :)?

stihl_workshop_162

stihl_workshop_130

IMG_6846

A fakorongokat, kisebb törzs darabokat, ágakkal, termésekkel dekoráltuk, van aki cuki mintákat festett, de én maradtam a klasszikus, letisztult dekorációnál.

stihl_workshop_077

stihl_workshop_276

stihl_workshop_413

IMG_6885

Ezer szónak is egy a vége, gondoljatok idén karácsonykor egy kicsit a fenntarthatóságra, környezetünk védelmére és gondoljátok újra a meglévő karácsonyi dekorokat! Ha pedig nem tudnátok mivel lepjétek meg barátaitokat, életetek párját, férjeiteket karácsonyra… Akkor irány a STIHL! Persze olyan gépet válasszatok, ami Nektek is tetszik és tavasszal bevethetitek majd a kertben :)!

A bejegyzés a Stihl támogatásával jött létre, de a Masni Dekoráció saját véleménye szerepel benne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s